WordPress WooCommerce E Ticaret Sitesi Kurma Rehberi

WordPress Woocommerce e-ticaret sitesi kurmak internet üzerinden satış yapmaya başlamanızı sağlayabileceği gibi kendi online mağazanızın da temellerini atmanıza yardımcı olabilir. Woocommerce kullanarak bir e-ticaret sitesi kurmadan önce bu e-ticaret modülü hakkında bazı önemli konuları bilmeniz gerekiyor. Bu rehberimizde de WordPress Woocommerce nedir, WordPress Woocommerce kurulumu nasıl yapılır / woocommerce nasıl kurulur, WordPress Woocommerce teması / Woocommerce themes nedir, Woocommerce ile e-ticaret sitesi kurmanın avantajları, dezavantajları, WordPress Woocommerce kullanımı / Woocommerce nasıl kullanılır, kurulum süreci ve bu modülün e-ticaret altyapı paketlerinden ne gibi farklılıkları olduğunu ele alacağız.

WordPress Woocommerce nedir?
WordPress Woocommerce'ın amacı nedir?
WordPress Woocommerce özellikleri neler?
WordPress Woocommerce teması nedir?
WordPress Woocommerce kurulumu nasıl yapılır?
Woocommerce kurulumu nasıl yapılır?
WordPress Woocommerce'ın avantajları
WordPress Woocommerce'ın dezavantajları
WordPress Woocommerce ve hazır e-ticaret paketleri arasında ne farklar bulunuyor?
Neden IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerini tercih etmelisiniz?
Nereden Nasıl Başlamalıyım?

WordPress Woocommerce nedir?

Açık kaynaklı bir internet sitesi altyapı yazılımı olan WordPress'in en popüler ve en çok kullanılan e-ticaret eklentilerinden olan Woocommerce, kendi web sitelerini kurmak ve online mağaza açmak isteyenlerin, internetten ürün satmalarına yardımcı olan bir e-ticaret modüldür.

Açık kaynaklı bir internet sitesi altyapı yazılımı olan WordPress'in en popüler ve en çok kullanılan e-ticaret eklentilerinden olan Woocommerce, kendi web sitelerini kurmak ve online mağaza açmak isteyenlerin, internetten ürün satmalarına yardımcı olan bir e-ticaret modüldür. Woocommerce modülü ile WordPress'te kurulan bir internet sitesi üzerinde satılacak ürünler listelenebilir ve bu site bir e-ticaret sitesi haline getirilerek, online satışlar yapılabilir.

WordPress Woocommerce ücretli mi?

WordPress açık kaynaklı bir yazılım olduğu için, WordPress'in altyapısını ücretsiz olarak indirerek bir hosting üzerine kendi web sitenizi ücretsiz olarak kurabilirsiniz. Woocommerce de WordPress içerisinde bir e-ticaret modülüdür ve standart modül ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Standart modül ile bir e-ticaret sitesinin kurulumu ve yönetimi yapılabilmektedir. Bu standart modülün ne tür özellikleri olduğunu da yazının devamında daha detaylı bir şekilde ele alacağız.

WordPress Woocommerce'ın amacı nedir?

WordPress Woocommerce, düşük maliyetlerle e-ticaret sitesi kurmak isteyenlere kendi online alışveriş sitelerini kurmalarına yardımcı olan bir yazılım.

WordPress Woocommerce, düşük maliyetlerle e-ticaret sitesi kurmak isteyenlere kendi online alışveriş sitelerini kurmalarına yardımcı olan bir yazılım. Açık kaynaklı altyapı yazılımı olan WordPress ile uyumluluğu sayesinde, WordPress altyapısına sahip olan tüm internet siteleri Woocommerce ile e-ticaret sitesine dönüştürülebilmektedir.

WordPress Woocommerce e-ticaret modülünün ücretsiz olması bir alan adı ve hostingi olan herkesin internetten satış yapmasını kolaylaştırmaktadır. Tabii ki internetten satış için tek kriterin bu olmadığını ve arka planda birçok konunun da olduğunu hatırlatalım.

Bu açık kaynak yazılım ücretsiz bir şekilde online mağaza kurularak, online satış yapılmasını kolaylaştırmaktadır; ancak arka planda ek ücretlerin çıkabileceğini de hatırlatalım. Bu konuya Woocommerce'in dezavantajları bölümüne bakınız.

WordPress Woocommerce özellikleri neler?

WordPress Woocommerce birçok farklı özelliği kullanıcılara sunmakta. Standart modül üzerinde gelen ve öne çıkan özelliklerden bazıları şu şekilde:

  • Sipariş yönetimi
  • Ürün sayfası düzenleme
  • Ürün kategori ve etiket yönetimi
  • Ürün stok bilgilerinin yönetimi
  • Ürün varyasyonları (beden, renk vb.) oluşturma ve farklı fiyatlandırma seçenekleri
  • Fiziksel ya da dijital ürünlerin satışının yapılması
  • Ürünlerin tarihlere göre fiyat kampanyalarını belirleme
  • Konuma göre farklı kargo fiyatı seçenekleri belirleme
  • Sabit kargo fiyatları gösterme
  • Ücretsiz kargo seçenekleri sunma
  • Belli limit üzerindeki alışverişlerde ücretsiz kargo seçeneği sunma
  • Çoklu kargo firma seçeneği sunma
  • Vergi oranlarını otomatik olarak düzenleme (Woocommerce vergi ayarları)
  • Arama motoru uyumluluğu
  • Müşteri veritabanının yönetimi
  • Sipariş takibi
  • Ürün ve sipariş yönetimi için ek bir yönetici paneli
  • Kupon ile indirim yöntemi
  • Ödeme ve sepet sayfalarında kargo ve ürün ücretlerinin otomatik olarak gösterilmesi
  • Ödeme sayfasında yeni üye oluşturma
  • Ziyaretçi girişi ile ödeme yapma seçeneği
  • Ödeme sistemi entegrasyonları (Woocommerce kredi kartı ödeme entegrasyonları yani Woocommerce ödeme eklentisi / eklentileri)
  • Bu modülün standart versiyonunda yer alan ve öne çıkan özelliklerden bazıları bu şekilde. Bu özellikler basit ve başlangıç seviyesindeki bir e-ticaret sitesinin kurulumu için yeterli olmaktadır; ancak işinizi büyütmeye çalıştığınızda bu özellikler yetersiz gelebilmektedir. Bu durumda da ek eklenti paketlerini yüklemeniz veya satın almanız gerekebilir.

WordPress Woocommerce eklenti paketleri nedir?

Standart modülün haricinde Woocommerce'in sunduğu ek eklenti paketleri / woocommerce eklentileri (woocommerce plugins) de bulunuyor. Bu eklenti paketleri, standart sürümde bulunmayan özellikleri sağlamaktadır. Bu eklentiler farklı gruplara göre kategorize edilmiş durumdadır:

  • Site performans artırma
  • Sepet ve ödeme sayfası eklentileri
  • Ürün sayfası ve kampanya yönetimi eklentileri
  • Ödeme seçenekleri eklentileri
  • Mağaza ve yönetimi eklentileri
  • Üyelik yönetimi eklentileri

Bu ana kategorilerin altında birçok farklı eklenti paketi bulunuyor. Bu kategorilerin altında Woocommerce e-ticaret sitesini geliştirmeye yönelik uygulama bulunmaktadır.

WordPress Woocommerce eklenti paketleri ücretli mi?

Woocommerc eklenti paketlerinin tümü ücretli değil. Ücretsiz eklenti paketleri de bulunmaktadır. Bu eklentiler, ücretsiz eklentiler olarak ayrıca kategorilendirilmiş durumdadır.

Ancak genele bakıldığında site geliştirmeleri ve iş yönetimi odağındaki eklentilerin büyük çoğunluğu ücretli eklentilerdir. Başlangıç sürecinde standart sürümdeki özellikler online satış yapmanıza yeterli olsa da işinizi büyütmek istediğiniz zaman bu ek eklenti paketlerini satın almanız gerekecektir. Bu da ekstra masrafların karşınıza çıkmasına neden olur. Eklenti paketi ücretleri dolar üzerinden fiyatlandırıldığını da belirtelim.

BÖLÜM 4
WordPress Woocommerce teması nedir?
WordPress Woocommerce teması, e-ticaret sitenizin tasarımsal olarak nasıl görünceğini ayarladığınız tasarım şablonlarıdır. Bu şablonları WordPress altyapınız üzerine kurarak, site tasarımınızı değiştirebilirsiniz.
WordPress Woocommerce teması / Woocommerce themes nedir?
WordPress Woocommerce teması / Woocommerce themes, e-ticaret sitenizin tasarımsal olarak nasıl görünceğini ayarladığınız tasarım şablonlarıdır. Bu şablonları WordPress altyapınız üzerine kurarak, site tasarımınızı değiştirebilirsiniz. Bu temalar üzerinde renk ayarları, sayfadaki ögelerin ayarları değiştirilebilir ya da tasarımcıların hazırladığı örnek şablonların demolarını kurarak, tasarımı birebir kullanabilirsiniz.

Woocommerce ve WordPress temaları genellikle farklılıklar içerse de WordPress uyumlu herhangi bir temada Woocommerce için kullanılabilmektedir. Tabii ki her temanın / Woocommerce template'inin online satış için hazırlanmadığını ve her temanın Woocommerce eklentisi ile düzgün çalışacağını söyleyemeyiz.

WordPress Woocommerce temaları ücretli mi?
WordPress Woocommerce temaları internet üzerinde ücretli ve ücretsiz olarak bulunabiliyor. Farklı platformlar üzerinden Woocommerce temaları araştırabilirsiniz. Bu temaların ücretsiz olanları genellikle birçok özellik konusunda kısıtlı oluyor ve site tasarımı üzerinde istediğiniz düzenlemeleri yapamayabiliyorsunuz. Bu da tasarım ve kullanıcı deneyimi anlamında kısıtlanmanıza neden oluyor.

Ücretli Woocommerce temaları / WordPress Woocommerce themes ise tasarımsal olarak daha çarpıcı olabiliyor ve kullanıcı deneyimi kosunda da daha iyi çözümler üretebiliyor. WordPress'in açık kaynaklı bir yazılım olmasından dolayı da WordPress ve Woocommerce'ün kaynak yazılımı ile uyumlu olan temalar internet üzerinde bulunabiliyor. Birçok tasarımcı farklı platformlar üzerinden bu temaları satışa çıkarttıkları için birçok farklı tasarım alternatifine sahip oluyorsunuz.

Bu temaların da kendine has avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Bunları da yazının ilerleyen bölümlerinde kapsamlı bir şekilde ele alacağız.

BÖLÜM 5
WordPress Woocommerce kurulumu nasıl yapılır?
WordPress altyapınız bulunuyorsa, WordPress Woocommerce kurulumu birkaç adımda tamamlanabilmekte. Altyapı modülünü kendiniz bilgisayarınıza indirdikten sonra FTP üzerinden sunucunuza yükleyebilir ve sonrasında da WordPress'in eklentiler bölümü üzerinde aktive edebilirsiniz.
WordPress Woocommerce kurulumu nasıl yapılır?
WordPress altyapınız bulunuyorsa, WordPress Woocommerce kurulumu birkaç adımda tamamlanabilmekte. Altyapı modülünü kendiniz bilgisayarınıza indirdikten sonra FTP üzerinden sunucunuza yükleyebilir ve sonrasında da WordPress'in eklentiler bölümü üzerinde aktive edebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise doğrudan WordPress yönetici paneli üzerinde yeni eklenti kurulumu bölümünden "Woocommerce"ü aratarak, doğrudan yükleme işlemini yapabilirsiniz.

WordPress Woocommerce E Ticaret Sitesi Kurmak Rehberi

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Woocommerce WordPress ayarlarını yapmanız gerekiyor. Bu ayarlarda da mağaza adı, adresi, sitede kullanılacak olan para birimi, kargo seçenekleri, vergi oranları gibi temel ayarları yapmanız gerekiyor. Bu ayarları kurulum sırasında tamamlamadan da kurulumu bitirebilir ve ayarları yapmak için bu bölüme tekrar yönetici panelinden ulaşabilirsiniz.

WordPress Woocommerce kurulumu ücretli mi?
Woocommerce kurulumunu eğer siz yapıyorsanız, herhangi bir ek ücret ödemeden yapabilirsiniz. Bu kurulumu bir yazılımcıya yaptırtıyorsanız, bu woocommerce ayarlarının doğru bir şekilde yapılması ve eklentinin eksizsiz çalışması için yaptığı çalışmalardan dolayı sizden bir ücret talebinde bulunabilir.

BÖLÜM 6
WordPress Woocommerce'ın avantajları
WordPress Woocommerce kullanmanın sağladığı bir takım avantajlar bulunuyor. Bu avantajları da aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
WordPress Woocommerce'ın avantajları
WordPress Woocommerce kullanmanın sağladığı bir takım avantajlar bulunuyor. Bu avantajları da şöyle sıralayabiliriz:

Ücretsiz bir yazılım olması

Ücretsiz olması nedeniyle, alan adı ve hosting satın aldıktan sonra ek bir ücret ödemeden kendi başınıza standart bir e-ticaret sitesinin kurulumunu düşük maliyetlerle yapabilirsiniz.

İstediğiniz herhangi bir ürünü satabilirsiniz

Mağazanızı kurduktan sonra bu platform üzerinde istediğiniz herhangi bir ürünün satışını yapabilirsiniz. Fiziksel ürünlerin yanı sıra dijital platform ürünlerini de satabilirsiniz.

Kolay kullanım sağlaması

Woocommerce yönetici arayüzünün basit ve kolay anlaşılır olması, ürün yönetimini, sipariş takibini, müşteri yönetimini ve ürün sayfa düzenleme işlemlerini kolay bir şekilde yapmanızı sağlar.

Raporlama özellikleri

Yönetici paneli üzerinde, yaptığınız satışlarla ilgili birçok verinin takibini yaparak, işinizi daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz.

Dilediğiniz eklentilerle sitenin kapsamını geliştirebilirsiniz

Woocommerce ile uyumlu olan onlarca farklı eklenti paketi bulunuyor. Bu eklenti paketleri sayesinde e-ticaret sitenizi geliştirerek, farklı özellikler ekleyebilirsiniz. Bu bir avantaj olsa da ekstra eklenti paketlerinin ücretli olduğunu ve bunları kurduğunuzda ek ücretler ödeyecek olmanız bir dezavantaja dönüşebilir.

Çünkü sürekli olarak yeni eklentiler satın almanız, uzun vadede maliyetlerinizi artırabilir. Bununla beraber satılan her eklenti paketi, sitenizin teması ile uyumlu çalışmayabilir, yeterli ayar seçeneği olmayabilir veya bu eklentiler yeni sürüme güncellenmediği için düzgün çalışmayabilir. Bu nedenle bunları da göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Geliştirmeye açıktır

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi eklenti paketleri ile Woocommerce e-ticaret sitenizi geliştirebilirsiniz. Ancak bu eklenti paketlerinin ücretli olması ve ek maliyetlerin çıkması, düşük maliyetlerle e-ticaret sitesi sahibi olma durumunu ortadan kaldırmaktadır.

BÖLÜM 7
WordPress Woocommerce'ın dezavantajları
Avantajları olduğu gibi Woocommerce'ün dezavantajları da bulunuyor. Bu dezavantajları da aşağıdaki gibi sıralayabliriz:
WordPress Woocommerce'ın dezavantajları
Avantajları olduğu gibi Woocommerce'ün dezavantajları da bulunuyor. Bu dezavantajları da şöyle sıralayabliriz:

Kodlama ve tasarım bilgisi gerektirir

WordPress kurulumu için ek bir kodlama bilgisine ihtiyaç yoktur; ancak sitenin yönetimi sırasında bazı özel değişiklikler yapmak için kaynak kodlara erişmeniz ve bazı düzenlemeler yapmanız gerekir. Bu durumda da temel bir kodlama bilginizin olması gerekir.

Buna ek olarak tasarım konusunda da belli bir tecrübenizin olması önemlidir. Woocommerce teması satın almış olsanız dahi, bu temanın kurulumu, tasarımsal olarak hangi ögelerin nereye geleceğini bilmeniz, renk uyumları sağlamanız ve kullanıcı deneyimini mümkün olan en iyi hale getirmeniz önemlidir. Tasarım konusunda tecrübenizin olmayışı, kullanıcı deneyimini iyi tasarlayamamanıza neden olur ve bu da geri dönüşümlerinizi etkiler.

Güvenlik sorunları

WordPress'in açık kaynaklı bir yazılım olması bir takım güvenlik sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Her ne kadar kaynak kodlarda güvenlik önlemleri alınsa da kötü niyetli kişiler bu açıkları bularak, sitelere saldırabiliyor. Bir e-ticaret sitesi olarak güvenlik oldukça önemli bir konudur ve bu sebeple de WordPress sitesinin güvenliği için ekstra yazılımlara ihtiyaç duyarsınız.

Ücretsiz güvenlik eklentileri olsa da bunlar çok temel korumalar sağladığı için, kapsamlı bir çözüm üretmezler. Bu durumda da daha profesyonel çözümler sunan güvenlik eklentileri satın almanız gerekir ki bu da ekstra maliyetlerin çıkmasına neden olur.

Tema ve ek eklenti ücretleri

Ücretsiz eklenti ve temalar çok temel özellikler sundukları için kapsamlı çözümler üretmezler. Bu da sizi daha profesyonel çözüm sunan tema ve eklentileri satın almaya yönlendirir. Bunlar da ek maliyetlerin çıkmasına neden olur.

Tema uyumsuzlukları ve sorunları

Teme ücretlerinin yanı sıra bazı temaların Woocommerce ile uyumsuzluğu olabilir. Bu durumda da satın almış olduğunuz bir temayı kullanabilirsiniz. Bu da boş yere bir tema için ücret ödemiş olmanız anlamına gelir. Bir temayı satın almadan önce tüm özelliklerini araştırmanız, en son güncellenme tarihine bakmanız, kullandığınız WordPress ve Woocommerce sürümü ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz ve temayı satan kişi ya da kurumun, destek verip vermediğini, eğer veriyorsa destek kalitesinin nasıl olduğunu araştırmanız gerekir. Özellikle ücretsiz satılan tema ve eklentilerde müşteri desteği bulunmayabilir.

Güncelleme ve eklenti uyumsuzluk sorunları

WordPress ve Woocommerce kullanımı sırasında sitenizin güncellemelerini de yapmanız gerekmektedir. Belli aralıklarla bu modül ve eklentilerin güncellemeleri yayınlanır. Bu güncellemeleri yönetici paneli üzerinden takip etmeniz gerekir. Ancak her zaman kullandığınız tüm eklentiler aynı zamanda güncellenmediği için bu eklentileri yeni sürümlere yüklemek, tüm sisteminizle uyumlu bir şekilde çalışmamasına neden olabilir. Bu da sitenizi çökmesine ya da tasarımsal ve işlevsel bozukluklar yaşamasına neden olabilir.

Sorunun kaynağını bilmediğiniz durumlarda da sitenizi belli bir süre kapatmanız ve çözüm için internet üzerinden kaynak arayışına girmeniz gerekebilir. Bir diğer alternatifte de bir yazılımcıya ulaşarak, onun bu sorunu çözmesini isteyebilirsiniz ve tabii ki bu durumda da yazılımcının yaptığı çalışmalar için ek bir ücret ödemeniz gerekir.

Ödeme sistemi entegrasyon kısıtlamaları

Ödeme sistemi / Woocommerce ödeme yöntemi ekleme ve woocommerce sanal pos kurulumunda / woocommerce sanal pos entegrasyonunda bazı kısıtlamalar yaşarsınız. Tüm servis sağlayıcılarının Woocommerce ile uyumluluğu yoktur. Bu durumda da kullanabileceğiniz ödeme sistemi sağlayıcılarının sayısı azaldığı için, bu firmaların sunduğu hizmetlere bağımlı kalmak zorunda olursunuz.

Kargo takibi yönetimi ve entegrasyonlarının kısıtlı olması

Woocommerce üzerinde çalışırken, e-ticaret sitenizi doğrudan çalıştığınız kargo firmasının sistemine entegre (Woocommerce kargo entegrasyonu / eklentisi) edemeyebilirsiniz. Woocommerce entegrasyonu yapılamaması durumunda da yönetici paneliniz üzerinde kargo süreci ve işlemlerini takip edememiş olursunuz. Bu kargo firmalarının entegrasyonlarının olmayışı da sizin için bir sorun olacaktır.

Sitenin altyapı bakımı, güncelleme ve yedeklemelerinin düzenli olarak yapılması

WordPress altyapı bir siteniz olduğunda sitenizin tüm altyapı kontrollerini yapmanız gerekir. Kodların sorunsuz çalışması, yeni eklenen eklentilerin düzgün çalıştığının kontrollerinin yapılması, hatalı çalışan bölümlerin düzenlemelerinin yapılması gibi birçok arka plan işi bulunuyor.

Bunlara ek olarak sitenin altyapısını belli aralıklarla güncellemeniz de gerekir. Bu güncelleme süreçlerinde sitenizi bakım moduna alarak, olası hatalarla karşılaştığınızda müşterilerinizin mağdur olmamasını sağlamanız gerekir.

Yedekleme işlemleri de sizin yapmanız gereken işlerden biridir. Sitenizi belli aralıklarla yedekleyerek, sitenizin olası bir çökme durumunda son haline getirebilmeniz gerekir. Bunun için de düzenli aralıklarla web sitenizi yedeklemeniz gerekir.

BÖLÜM 8
WordPress Woocommerce ve hazır e-ticaret paketleri arasında ne farklar bulunuyor?
Woocommerce hazır e-ticaret altyapı paketlerini birbirinden ayıran birçok farklı özellik bulunuyor. Bu farklıları da aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
WordPress Woocommerce ve hazır e-ticaret paketleri arasında ne farklar bulunuyor?
Woocommerce hazır e-ticaret altyapı paketlerini birbirinden ayıran birçok farklı özellik bulunuyor. Bu farklıları da şöyle sıralayabiliriz:

Kodlama ve tasarım

Woocommerce ve benzeri açık kaynaklı yazılımları kullandığınızda e-ticaret sitesinin arka planındaki tüm çalışmaları, altyapı bakımlarını, güncellemeleri, tasarımı, kodlamaları sizin yapmanız gerekir. Tasarım ve kodlama konusunda bir bilginiz yoksa bu işleri öğrenmek uzun vakit alacağı gibi site yönetimi sürecinde birçok hata yapabilirsiniz ve bu hatalar size kimi zaman pahalıya patlayabilir; siteniz ve marka imajınız için kötü sonuçlar doğurabilir.

Hazır e-ticaret paketlerini kullandığınızda ise kodlama ve tasarım konusunda herhangi bir tecrübe sahibi olmanıza gerek yoktur. Bu hizmet sağlayıcıları, sitenin gerekli kodlama işlemlerini hali hazırda yapmış olurlar ve siz hazır şablonlar üzerinden işinize uygun bir tasarımı seçerek, hızlı bir şekilde online mağazanızı kurabilirsiniz. Altyapı paketlerini kullandığınızda arkaplandaki teknik işlerle ilgilenmeden doğrudan işinize odaklanabilirsiniz.

Altyapının kurulumu

Woocommerce e-ticaret modülü WordPress ile kullanılmakta ve yazının başında da belirttiğimiz gibi bu iki altyapının kurulumu ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Ancak bu altyapının kurulumunun tamamen sizin tarafınızdan yapılması gerekir. Web site kurulumu ile ilgili temel bilgilerinizin olması bu aşamada önemlidir. Bu modüllerin yanlış veya eksik kurulumu sistemin çalışmamasına ya da yanlış çalışmasına neden olacaktır. WordPress ve Woocommerce bir e-ticaret sitesinin kurulum süreci birkaç hafta ya da birkaç ay alabilir. Bu yapılan işin kapsamına ve tasarımı yapan kişinin bilgisine göre değişiklik gösterir.

E-ticaret paketleri ise hazır ve kurulumu tamamlanmış olarak size sunulur. Siz herhangi bir altyapı kurulum işi ile uğraşmadan, mağaza ayarlarınızı ve ürün düzenlemelerinizi yaparak sitenizi satışa hazır hale getirebilirsiniz. Altyapı paketini satın aldığınızda, gerekli evrak işlerinin tamamlanmasının ardından web siteniz hazır bir şekilde size sunulur. Ürünlerinizi siteye yüklediğinizde satış yapmaya hazırsınızdır.

WordPress Woocommerce E Ticaret Sitesi Kurmak Rehberi

Sunulan hizmetler ve ücretler

Woocommerce yazılımı ücretsiz olsa da ek özellikler ve uygulamalar için eklenti paketleri satın almanız gerekir. Bu da ek ve değişken maliyetlerin çıkmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra WordPress için kullandığınız tasarım şablonlarını da satın almanız gerekecektir. Ücretsiz temalar bulunsa da bunlar profesyonel çözüm sağlamadığı için yetersiz kalacaktır. Woocommerce haricinde site performansını artırmak ve güvenlik işlemleri için de ek yazılımlar satın almanız gerekir ki bu da değişken maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olur.

Hazır e-ticaret altyapı paketlerinde ise durum daha farklıdır. Farklı hizmet ve özellikler içeren farklı paketler bulunur. Bu paketlerin içerisinde yer alan özellik ve hizmetlere göre sabit bir fiyat teklif edilir. Bu paketlerden birini satın aldığınızda, paket içeriğindeki tüm özellik ve hizmetleri almış olursunuz ve ek hiçbir ücret ödemeniz gerekmeden bu özellikleri kullanabilirsiniz. Hazır e ticaret altyapı paketleri ihtiyacınız olan tüm çözümleri tek pakette sunduğu için tüm ihtiyaçlarınıza özel çözümleri tek bir ücret ödeyerek almış olursunuz.

Ödeme sistemi entegrasyonları

Woocommerce gibi e-ticaret modülleri her zaman tüm ödeme sistemi sağlayıcılarıyla entegre bir şekilde çalışmayabilir. Ödeme sistemi sağlayıcılarının bu modüle özel bir eklenti hazırlamaları gerekir. Bu da kullanabileceğiniz ödeme sistemi sağlayıcılarının sayısını limitler.

Hazır e-ticaret altyapı paketleri ise ödeme sistemi sağlayıcılarıyla anlaşmalı oldukları için size seçim yapabileceğiniz daha fazla alternatif sunarlar. Bununla beraber kendi sistemlerinin ödeme sistemlerine entegre olması da kurulum ve onaylanma sürecinin de daha hızlı olmasını sağlar. Böylelikle daha hızlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Kargo entegrasyonları ve ücretleri

Açık kaynak yazılımlarda kargo firmalarına özel entegrasyon sistemleri bulunmamakta. Bu da sipariş yönetimi ile kargo takibini zorlaştırabilmektedir.

Hazır e-ticaret paketlerinin sağlayıcıları ise kargo entegrasyonları sunmanın yanı sıra kargo firmalarıyla anlaşmalar da yapabildikleri için, kendi müşterilerine özel anlaşmalı kargo fiyatları sunabiliyor. Bu da firmaların daha uygun fiyatlarla kargo gönderimleri yapmalarına imkan sağlıyor. Böylelikle kargo maliyetlerini önemli ölçüde azaltabiliyorlar.

Sanal pazar yeri entegrasyonları

Sanal pazar yeri entegrasyonları da yeni satış kanalları oluşturmak için e-ticaret firmaları için önemlidir. Ancak açık kaynak yazılımlarının doğrudan bu platformlarla entegrasyonları / Woocommerce marketplace entegrasyonları olmadığı için, sanal pazar yerlerinde mağaza açtığınızda ürünleri tek tek yüklemeniz gerekebilir.

IdeaSoft birçok farklı sanal pazar yeriyle anlaşmalı olduğu için entegrasyonlar sunar. Böylelikle mağaza sahipleri e-ticaret sitelerindeki ürünleri doğrudan kolay ve hızlı bir şekilde sanal pazaryerlerine taşıyarak bu mecralar üzerinde satışa başlayabilir. IdeaSoft hazır e-ticaret paketi kullanmanız Woocommerce pazaryeri entegrasyonu / eklentisi kullanmanıza göre çok daha fazla avantajlıdır. Pazaryerlerindeki ya da WordPress'teki bir değişiklik / güncelleme sonrası Woocommerce pazaryeri entegrasyonu / eklentisi çalışmayabilir bu da işlerinizin aksaması ve para kaybetmenize neden olur. Woocommerce pazaryeri entegrasyonuna güncelleme gelmesi yani eklenti sahibinin eklentiyi güncellemesi çok uzun bir süre alabilir. Ya da bu eklentiyi bir yazılımcıya yazdırmanız ve her güncellemede bu eklentiyi de güncelletmeniz gerekeceğinden hem zaman hem de ciddi para kayıplarına (hem satış/ciro hem yazılımcının ücreti) neden olacaktır. Ayrıca güvenlik açıkları olacağından Woocommerce marketplace entegrasyonları risklidir.

Blog

E-ticarete Nasıl Başlanır? E-ticaret Başlangıç Rehberi

 7 Şubat 2021 Pazar

E-ticarete Nasıl Başlanır? 10 Adımda E-ticaret Başlangıç Rehberi

Devamı

Pazarlamanın 4P'si

 7 Şubat 2021 Pazar
Devamı

Erken Hasat Zeytinyağı

 27 Ocak 2021 Çarşamba
Devamı

Google Türkiye'den esnaf ve KOBİ'lere 12 milyon dolarlık destek

 24 Aralık 2020 Perşembe

Google tarafından TESK iş birliği, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi desteğiyle hayata geçirilen, KOBİ'leri pandemi koşullarında destekleyecek "Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar" programı tanıtıldı.

Devamı